Vaste planten - Stauden - Perennials

Selecteer uw taal:

Over ons

Vilier Vaste Planten


theo

Theo Vilier

Bij ons staan betrouwbaarheid, kwaliteit en levertijden hoog in het vaandel, ons motto is “doen wat je belooft”.

Vilier Vaste Plantenkwekerij is gestart in september 1987 met de aankoop van drie hectare grond in Boerdonk, Zuid-Oost Brabant. Op dat moment zagen we een toenemende behoefte aan landplanten en besloten dan ook ons daarin te specialiseren. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot tien hectare, waaronder zo’n 800 m2 hal waarin o.a. de spoelinstallatie en de koelcellen zich bevinden, en ongeveer 4000 m2 kassen en tunnels waarin stekken worden opgekweekt.

Naast onszelf (Theo en Ria Vilier) werken er nog drie vaste krachten in ons bedrijf, aangevuld met een wisselend aantal seizoenskrachten.

Ons aanbod

Ons productaanbod bestaat uit ongeveer 200 soorten en variëteiten vaste planten. De belangrijkste soorten zijn Anemone, Astilbe, Dicentra, Epimedium, Geranium, Hemerocallis, Hosta, Lavendula, Papaver en Phlox. Wij zien het als uitdaging om ook de wat meer ‘lastige’ planten op succesvolle wijze te vermeerderen. Bij ons staan betrouwbaarheid, kwaliteit en levertijden hoog in het vaandel, ons motto is “doen wat je belooft”.

We zijn lid van de ISU (Internationale Stauden-Union), PPA (Perennial Plant Association) en de NBvB (Nederlandse Bond van Boomkwekers).

Wij leveren geen eindproducten, maar uitgangsmateriaal voor onze klanten. Deze klanten bestaan voornamelijk uit potten- en containerbedrijven en vaste planten exporteurs. De door ons gekweekte planten komen over de hele wereld terecht; van Nederland en vrijwel elk land in Europa, tot aan Amerika, Canada en Japan.

ria

Ria Vilier

Onze werkwijze

In onze kwekerij maken we gebruik van moderne en milieuvriendelijke technieken om tot de hoogste kwaliteit planten te komen. Denk hierbij aan het gebruik van bodemverbeteraars (groencompost, biostimulatoren), het spuiten met compost-thee, wisselbeplanting en een camerasorteerder om tot een constantere maatbepaling te komen. Wij hebben de mogelijkheid om onze planten te koelen of in te vriezen waardoor zelfs tot in juni nog zonder problemen geleverd kan worden.

Graag verwelkomen wij u met een (Brabantse) kop koffie op ons bedrijf. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Copyright © 2005-2014 Vilier b.v.

Ontwerp & realisatie Shadow IS