Vaste planten - Stauden - Perennials

Selecteer uw taal:

Over ons

Vilier Vaste Planten


www.hetfotoatelier-laarbeek.nl-5804
Bij ons staan betrouwbaarheid, kwaliteit en levertijden hoog in het vaandel, ons motto is “Doen wat je belooft”.

Vilier Vaste Planten is het eerste bedrijf in de keten van plant tot consument. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit vaste planten, die door scheuren, blad- of wortelstek vermeerderd kunnen worden. Daarnaast telen we een groot assortiment siergrassen en leveren we bepaalde soorten beworteld stek.

De helft van onze planten exporteren we naar diverse landen in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Daar worden ze opgepot of verkocht in de zogenaamde droogverkoop.

Natuurlijk gebruiken wij in onze kwekerij moderne en milieuvriendelijke technieken om tot de hoogste kwaliteit planten te komen. Denk hierbij aan het gebruik van bodemverbeteraars (groencompost, bio-stimulatoren), wisselbeplanting en een camerasorteerder om tot een constantere maatbepaling te komen. Ook hebben we de mogelijkheid om onze planten te koelen of in te vriezen, waardoor ze zelfs tot in juni zonder problemen kunnen worden geleverd.

Geschiedenis
Wij zijn een familiebedrijf dat gelegen is in het zuiden van Nederland. In 1987 werd de eerste grond aangekocht en in 1990 begonnen we met de verkoop van onze eerste planten.

We zijn lid van de ISU (Internationale Stauden-Union), PPA (Perennial Plant Association) en de NBvB (Nederlandse Bond van Boomkwekers).

Toen Theo en Ria Vilier de kwekerij begonnen, zagen ze een toenemende behoefte aan landplanten en besloten zich daarin te specialiseren. Inmiddels is het bedrijf gegroeid tot 12 hectare, waarop we onze vaste planten en siergrassen telen. Verder hebben we een hal waarin we de planten sorteren, een hal waarin de spoelinstallatie en de koelcellen staan en ongeveer 4000 m2 kassen en tunnels waarin we stekken opkweken.

Sinds 2018 is Stan Beekmans in het bedrijf gekomen als mede-eigenaar. De kennis van het vak dragen we over , zodat we ook in de toekomst uw planten kunnen blijven kweken en leveren.

Onze klanten
Onze klanten kunnen we opdelen in vier categorieën.
• De pottenkwekers potten onze planten op van P9 tot 10 liter potten. Zij leveren voor de visuele markt.
• Exporteurs verspreiden onze planten over heel de wereld. Deze planten worden vaak verkocht in de zogenaamde droogverkoop.
• Stekbedrijven gebruiken onze planten als moedermateriaal voor nieuwe stekjes.
• Bedrijven laten ons op contract hun moederplanten telen in de volle grond.

Missie en duurzaamheid
De missie van Vilier Vaste Planten is het telen van gezonde planten op een milieuvriendelijke en duurzame manier. Hierbij staan service, betrouwbaarheid en levertijden hoog in het vaandel, zodat we langdurige relaties kunnen opbouwen. We bieden een compleet assortiment landplanten aan, die we in verschillende maten of sorteringen verkopen, zodat we alle klanten optimaal kunnen bedienen. Desgewenst nemen we het organiseren van het transport ook voor u uit handen.

Onze klanten bestaan uit vaste plantenkwekers, potplantbedrijven, stekbedrijven en exporteurs over heel de wereld.

Ons doel is de wereld ieder seizoen een beetje groener te maken met onze mooie planten. Zodat we een duurzame wereld houden, nu en in de toekomst.

Copyright © 2005-2014 Vilier b.v.

Ontwerp & realisatie Shadow IS